Славия отбеляза три гола на Черноморец и победи доскорошния лидер в класирането, за да стане напълно ясно, че криза при „акулите” наистина има. „Белите” се наложиха с 3:2 и изиграха най-добрия си мач от началото на сезона, макар и без старши треньора си Велислав Вуцов. Темпераментният спец е наказан и изгледа срещата в един от секторите с фенове на Славия, но може да е доволен от видяното. На стадиона в „Овча купел” се появи и бившата звезда на тима Благой Георгиев, след като първенството в Русия завърши вчера.

Хеттрик за домакините отбеляза бразилския нападател Жозе Жуниор, а с две асистенции се отличи Галин Иванов. Именно Иванов бе в основата на всичко по-интересно и опасно пред вратата на Паскал Борел, като целият състав на Славия се представи добре в офанзивен план. И двата състава допуснаха сериозни грешки в защита, и така паднаха и попаденията през първото полувреме. Жуниор играеше почти през цялото време на ръба на засадата, и търпеливо изчака да отбраната на „акулите” да сбърка. Неразбирателства имаше и при формацията на Славия, но по-яловите атаки на Черноморец улесниха Райс Мболи и компания.

Резултатът бе открит в 24-та минута, когато Жуниор се възползва от една балонна топка, която си свали на точката на дузпата, дръпна се леко встрани и шутира много добре в долния десен ъгъл на Борел. Само четири минути по-късно обаче Матиас Морис бе изведен сам срещу Мболи, защитата на Славия не се ориентира добре и го изпусна, за да отбележи почти необезпокояван. Костадин Дяков за гостите, и отново Жуниор направиха по един по-сериозен пропуск през първото полувреме.

След почивката играта стартира спокойно, и в първите му 15-тина минути без голови ситуации. Първата чиста възможност бе оползотворена от Жуниор, който бе намерен много добре от Галин Иванов. В 59-та минута Иванов навлезе отдясно в наказателното поле, чукна технично към Жуниор, който със странично воле отбеляза втория си гол в мача от около седем метра.

Веднага след това Красимир Балъков реагира с две бързи смени, като пусна в игра Тошев и Карбони. Точно пет минути бяха нужни на двамата да си взаимодействат много добре в наказателното поле на Славия, и след като Тошев изпрати една топка пред вратарското поле, Ренет и Петрон се засуетиха и оставиха Карбони да стреля и да изравни резултата до 2:2.

Решителен момент настъпи в 71-та минута, когато арбитърът Николай Йорданов отсъди дузпа в полза на домакините. Николай Кръстев закъсня много със шпагата си и спъна Галин Иванов в пеналта, но чудно защо не получи втори жълт картон и остана на терена. Жуниор оформи своя хеттрик от бялата точка, с перфектно изпълнение. След попадението Славия продължи да играе по-добри и имаше още възможности пред себе си, но не успя да реализира най-чистата от тях.

Черноморец се хвърли в атака в последните пет минути, когато се събуди Пламен Крумов, и застраши вратата на Славия, но в рамката Мболи се намеси добре, за да остави трите точки на стадиона в „Овча купел”.