Славия има проблеми преди първата среща от първия квалификационен кръг на Лига Европа срещу полския Заглембе Любин, който ще се играе на 30 юни от 19:30 часа на стадион "Васил Левски" - мач, с който "белите" се завръщат в европейските клубни турнири след 20-годишно отсъствие. Това каза старши треньорът на Славия Александър Тарханов след победата на неговия тим тази вечер с 1:0 в контролен мач над благоевградския Пирин.

"В състава имаме няколко млади футболисти и е нужно време да се адаптират“, коментира Тарханов.

„Времето днес беше добро за игра, но трябва да се отчете и това, че близо две седмици тренирахме на много по-високо надморско равнище и винаги в подобни случаи се получава разлика в представянето на играчите при такава рязка смяна. В защита имаме проблеми, затова сме взели и Александър Бранеков, имаме Стефан Велков, както и младото момче Петко Христов - един от двамата централни защитници, който влезе като резерва второто полувреме и игра добре, както се казва, той играе с ум тази игра. В атака също имаме проблеми. Те проличаха срещу отбор като Пирин, който игра подчертано защитно, много групирано. Имахме няколко много добри положения за гол, видяха се, но бяха пропуснати. Но все пак това е първи мач."

"Имаме предвид и това, че след пет дни играем за Лига Европа", каза още руският специалист.

Той оценява високо качествата на младите футболисти, с които работи, но ще разчита и на рутината на по-опитните като Александър Бранеков, Емил Мартинов, Георги Пашов.

"Покрай тях надявам се младите да се справят със задачите", каза Тарханов.

Що се отнася до въпроса дали познава добре тима на Заглембе, старши треньорът на Славия отговори, че е събрана сериозна информация и определи поляците като здрав, боеви отбор. "Ние играхме през зимата с тях в Турция, припомни наставникът на "белите" - завършихме 1:1 първото полувреме, второто загубихме, но играхме с младежите. Знаем много добре, че сега и при тях има много промени. Отборите, които завършиха първенствата, не са същите. Така е и със Славия, и с противника от Полша", отбеляза той. "Ще играем и ще се борим" - така Тарханов отговори на въпроса какви шансовете на неговия отбор в предстоящото съперничество с полския тим в първия квалификационен кръг на Лига Европа.