Бартерна сделка между елитните Славия и Локомотив Пд може да стане факт през зимния трансферен прозорец. „Белите” желаят двама от футболистите на Локо, които не пожелаха да преподпишат своите договори с пловдивчани. Това са защитникът Георги Самокишев и нападателят Зоран Златковски.

Според запознати, вече е имало разговори на високо ниво между президента на Славия Венци Стефанов и шефката на „смърфовете” Галя Топалова. Има голяма вероятност вместо Славия да плаща за правата на Самокишев и Златковски, да се стигне до бартерна сделка, като двама футболисти на „белите” да преминат на Лаута.

Президентът на Славия Венци Стефанов потвърди пред Гонг, че двата отбора вече са постигнали принципна договорка за размяната на играчи. 

Според неофициална информация, това са Петър Кюмюрджиев и Георги Мечечиев. 

В същото време, генералният секретар на пловдивчани Атанас Узунов заяви, че все още очаква оферти за вратаря Стоян Колев, който също отказа да поднови своя контракт с тима. Очаква се до края на седмицата Локомотив да реализира някои от трансферите предвидени за тази зима.