Полузащитникът Слави Жеков в момента преговаря с Берое и след почти двегодишен престой в Черно море, почти сигурно се връща в тима от Стара Загора.

От варненския клуб не подновиха договора на Жеков, който изтече в края на миналия сезон. Футболистът отхвърли и оферта от втородивизионния Калиакра (Каварна), после тренира известно време с ОФК Миньор, но в крайна сметка се връща в Берое.

Единственият пост в Берое, за който може да се каже, че селекцията вече е приключила, е вратарският – това пък стана ясно от думите на старши треньорът Радослав Здравков за Гонг. Според него конкуренцията за титулярното място през новия сезон ще бъде между опитните Даниел Беконо и Тодор Кючуков. „Юношата на Берое Пламен Колев също има качества, но при него липсва опит,” допълни Здравков.

Наставникът не е доволен от факта, че няма време за селекция, тъй като пое отбора малко преди началото на подготовката. „Всички добри играчи вече са заети и за нас е трудно да намерим качествени футболисти,” каза още Здравков.

В сряда на проби в Стара Загора пристигат двама юношески национали на Камерун – Аханда и Минкада, а в четвъртък 19-годишният нигерийски бранител Ерик Майор, който за последно е играл в първенството на Виетнам и идва като свободен агент.

По това време трябва да дойде и още един африкански играч.

Дори и да одобри някой от тях, Здравков ще трябва да избере максимум двама, тъй като допустимата бройка за чужденци извън Европейския съюз е пет. В момента тимът разполага с трима такива играчи: хърватският капитан Ваня Джаферович, босненецът Боян Тръкуля и камерунецът Даниел Беконо.

Утре отборът заминава на Старозагорските минерални бани за втория си подготвителен лагер, а в сряда от 18:30 часа зелено-белите играят контрола с Черноморец в Сливен.