Първият и вторият във временното класиране на А група Лудогорец и Литекс не успяха да се победят в мач от 35-я плейофен кръг на А група. Двата състава направиха нулево равенство (0:0) на Градския стадион в Ловеч в среща, която не изобилстваше на любопитни моменти особено през първата част. През вторите 45 минути се забеляза оживление в редиците и на двата състава, като положения се разкриха и пред домакините от Ловеч, и пред разградчани, но така и не се стигна до попадение.

ВИДЕО ОТ МАЧА МОЖЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

С равенството Лудогорец запази лидерската си позиция със 71 точки, а Литекс се смъкна на трета позиция с 66. На второто място излезе тимът на ЦСКА, за който този развой имаше най-благоприятен ефект. „Червените“ имат актив от 67 пункта, след като по-рано днес спечелиха домакинството си на Черно море с 2:0.

Двубоят между шампионите и ловчанлии започна доста динамично, като Литекс изпъкна с няколко добри положения за гол в тези минути. След това обаче темпото видимо спадна, като мачът навлезе в по-спокойно русло.

Още във 2-ата минута „оранжевите“ получиха право да изпълнят фаул, Том центрира, а Симеон Славчев и Васил Божиков от чиста позиция се разминаха последователно. В 11-ата минута разградчани изпълниха фаул, чрез Христо Златински. Ударът на опитния играч на „орлите“ обаче мина в страни от очертанията на вратата на Илко Пиргов. Минута по-късно домакините изпълниха корнер, а Николай Бодуров не овладя добре и не успя да нанесе добър удар. В 23-ата минута шампионите от Разград спретнаха хубава атака. След пас от дълбочина Йордан Минев се озова на хубава позиция, но топката му бе отнета, а така се очертаха и предпоставки за контраатака за домакините. Моци обаче с чист шпагат осуети тази възможност пред ловчанлии. Малко след това Илко Пиргов допусна глупава грешка, след като пусна лош пас. Топката стигна до Христо Златински, който не се поколеба да потърси изненада с удар от дистанция, но стражът на „оранжевите“ бе на мястото си и реагира разчетено.

В 39-ата минута Армандо Ваюши не съумя да се възползва от много добро центриране на Том, а минути след това Данчо Минев подаде добре към Мишо Александров в наказателното поле. Последният отправи удар с левия крак, но право в ръцете на Илко Пиргов.

В края на частта бе регистриран и първият жълт картон в мача. Получи го Уилмар Джордан, който оспори съдийско отсъждане.

Началото на втората част бе аналогично на първата. Литекс започна по-активно, като футболистите на тима от града на люляците получиха правото да изпълнят фаул от чудесна позиция (от върха на дъгата на наказателното поле). Том стреля, но Владо Стоянов показа завиден рефлекс и изби.

В 66-ата Козми Моци бе адресат на един добър диагонален пас. Той бе с гръб към вратата на домакините, пое и овладя добре на гърди, обърна се и опита да изненада Илко Пиргов. Стражът на домакините обаче следеше бдително играта и спаси. Отговорът на ловчанлии не закъсня. Само минута след това Страхил Попов отне топката пред наказателното поле, напредна и отправи диагонален изстрел. Само своевременната намеса на Владо Стоянов спаси „орлите“ от гол в тази ситуация, тъй като топката бе насочена доста опасно към долния десен ъгъл на вратата на българския национал. Три минути след това тройна комбинация на разградчани завърши с удар на Мишо Александров, а след това Литекс се отчете с чудесна контраатака.

В 76-ата минута се получи едно спорно положение. Армандо Ваюши тръгна заплашително от ляво по атаката на „оранжевите“, като навлезе в наказателното поле. Последва съприкосновение между него и Кайсара, който тръгна да чисти. Ваюши падна, а домакините имаха претенции за дузпа. Главният съдия обаче посочи играта да продължи.

До края на срещата двата състава се хвърлиха в опит да търсят трите точки, но това не се случи и така си „стиснаха ръцете“, като си поделиха по точка.

Ето и съставите:

Литекс: Пиргов, Попов, Бодуров(к), Миланов, Божиков, Славчев, Берберович, Ваюши, Цветанов, Том, Джордан

Резерви: Евг. Александров, Горанов, Николов, Цветков, Руменов, Асприля, Манолов

Лудогорец: Стоянов(к), Кайсара, Моци, Ал. Александров, Минев, Златински, Ешпиньо, М. Александров, Мисиджан, Марселиньо, Безяк

Резерви: Чворович, Мантула, Шоко, Луму, Абало, Кишада, Боргзорг