Сливен постигна доста скандална победа с 2:1 при гостуването си на Локомотив Пловдив в мач от десетия кръг на А група. Съдията Ивайло Стоянов свири доста слабо и през второто полувреме изпусна мача.

Гостите поведоха още във 2-та минута, когато Валериев центрира в наказателното поле на Локомотив, където Илия Илиев стреля, след което топката рикошира във футболист на домакините и попадна в Деян Христов, който при добавката не сбърка и прати кълбото в мрежата на Акалски.

Четири минути по-късно гостите удвоиха своята преднина, когато Илия Илиев центрира остро в наказателното поле на Локомотив, където най-съобразителен се оказа Христов, който се бе пласирал на задната греда и с глава прати топката за втори път в мрежата на Акалски.

Домакините можеха бързо да се върнат в срещата, след като в 11-та минута Рафаел центрира към Сингбо, който отблизо стреля с глава, но в аут.

Минута по-късно Велев стреля от 25 метра, след което Акалски се намеси, но изпусна топката, която достигна до Христов, който се опита да прехвърли технично вратаря на Локомотив, но той поправи грешката си.

В 21-та минута Рафаел стреля от пряк свободен удар, но топката срещна левия стълб на вратата на Сливен и мина на метър пред гол линията.

Все пак домакините успяха да намалят пасива си в 35-та минута, когато Рафаел стреля от около 20 метра, което изненада Георгиев и топката се озова в мрежата му.

През второто полувреме гостите постоянно лежаха на терена и накъсваха играта, което изнерви домакините, а съдията Ивайло Стоянов позволяваше на футболистите на Сливен да накъсват мача.

Домакините имаха надмощие, но така и не успяха да се доберат до изравнителен гол.

В 88-та минута Ангел Йошев центрира в наказателното поле на Сливен и Георги Данов с плонж стреля в напречната греда.

В последните секунди на срещата влезлия като резерва Явор Въндев излезе сам срещу Акалски, но се опита да го преодолее и вратарят на Локомотив успя да предотврати трети гол в своята врата.

След тази победа Сливен вече има 7 точки, но продължава да се намира в зоната на изпадащите, докато отборът на Локомотив Пловдив е с 8 точки и е на тринадесета позиция.