Сериозен скандал се завихри по време на първата пресконференция на Пламен Марков преди началото на пролетния дял от първенството.

Наставникът на ЦСКА влезе в открит конфликт с журналистите отразяващи брифинга, сред които и репортерът на Гонг Ралица Караждова.

Спорът възникна по повод промяната за отразяване на „откритите” седмични тренировки на „червените”. На въпрос защо се стигна до тази санкция и какво наложи забраната за присъствие на целите занимания на медиите Марков отговори: „Аз казах, че откакто съм назначен всеки ден базата на Панчарево е била отворена за журналистите без да има някакви ограничения, но не съм се ангажирал докога това ще продължи.”

При уточняващ въпрос на репортера от Нова ТВ Филип Петрунов севлиевският специалист също отговори с въпрос: „Като дойда аз в Нова ТВ колко време мога да стоя в предаването?”

Според наставника на ЦСКА тези промени всъщност не ограничават работата на журналистите, които отразяват изявите на отбора: „Не са различни нещата. Ние не ви ограничаваме. Ние не забраняваме. Можем да направим само два или един ден, в който журналистите да имат достъп до играчите. В един италиански клуб се влиза само в един ден от седмицата. В ЦСКА тренировките са открити и вие имате достъп”.

Пресаташето на ЦСКА Иван Такев се държа изключително арогантно с репортерите на Гонг и Нова ТВ, които си позволиха да отправят неудобните въпроси. Новоназначеният Такев си позволи обидни реплики по адрес на Ралица Караджова след края на пресконференцията.

Колкото до предстоящата среща на ЦСКА Пламен Марков добави, че вече е напълно наясно със състава, който ще излезе срещу Черно море.

„Със състава съм наясно. Всяка среща преди да се е изиграла води до притеснение. Черно море е много добър отбор.Мисля, че в България отборите се познават много добре и едва ли ще има изненади”, заяви треньорът.

„Сакалиев все още не е напълно възстановен. Той няма да бъде в групата. Бранеков имаше проблеми с адукторите, той също няма да е в групата.Имахме интерес към Йеленкович, но трансферът не се осъществи заради високата цена поискана за него”, допълни наставникът.