Изпълнителният директор на Левски Наско Сираков заяви пред Гонг, че действително има вероятност отборът да не излезе срещу Литекс в сряда, ако съдията Паоло Дондарини не бъде сменен. По-рано днес, щабът на „сините” излезе с решение, ако италианският съдия не бъде сменен, шампионите да не излязат за четвъртфинала за Купата на България.

„Аз нямам участие в това изявление. Днес сутринта са го взели колегите от ръководството, но адски странно ми се струва в събота сутринта това да излезе в сайта на Литекс. Съдия, който трябва да се разбере в понеделник или вторник, изведнъж отборът-домакин да го публикува, ми изглежда съмнително. Надявам се, че мачът ще се проведе”, сподели Наско Сираков.

На въпрос, дали има вероятност този двубой да се провали, шефът на „сините” сподели: „Предполагам, че има такъв вариант. Чужденците ги каним, не защото са по-добри, а за да се тушира напрежението преди самия мач. Според мен ще трябва да изиграем тези два мача по най-добрия възможен начин, защото ще се срещнат два отбора, които желаят добра изява в този турнир.”

Наско Сираков се върна и към мача с Берое, спечелен от Левски с 1:0. След края на срещата изпълнителният директор на „сините” бе категоричен, че подобни терени, като този в Стара Загора, няма да бъдат лицензирани за следващия сезон. „Не мисля, че съм бил чак толкова емоционален, стоя 100 процента зад думите си след мача с Берое, макар че бяха преекспонирани. Излезе така, че едва ли не аз съм искал да закривам футбола в Стара Загора. Терените са в окаяно състояние, и някои стадиони просто няма д бъдат лицензирани. Гратисният период изтече, направиха се много компромиси, но оттук-нататък няма да има повече. Трябва да бъдат направени ремонти, за да се оправят стадионите и в това няма нищо страшно.”

„Казах още, че мутрите трябва да се махнат, специално заради Юри Галев, който ме напада. На полувремето с Рилски спортист той откровено се опита да удари страничния съдия на 2 метра от мен, разбира се, аз не реагирах тогава, след мача помолих делегата и бригадата да опише всичко каквото е станало на полувремето, нищо повече. Ето такива мутренски методи трябва да бъдат премахнати”, добави Сираков.

„Аз Венци Стефанов не съм го нападнал, напротив, Славия е един от малкото отбори, които направиха много за българския футбол. Аз знам защо ме напада, това е на личностна основа, но той трябва да бъде доволен, защото неговият клуб направи много.”

„Аз знам, че в момента, в който сменихме половината отбор на Левски, клуб който се развива в правилна посока, някои хора решиха точно сега преди важните ни мачове с Литекс да ни атакуват. Аз съм гърмян заек, но когато става въпрос за Левски, нямам приятели”, добави Наско Сираков пред Гонг.