Изпълнителният директор на Левски Наско Сираков заяви чрез открито писмо, че никога, под никакъв предлог, не е оказвал влияние на треньорите на националния отбор.

Шефът на „сините” отговори на нападките към него, които в последно време се появиха в българските медии. Наско Сираков визира изказванията на президента на Славия Венци Стефанов и определи твърденията му като пълна измислица.

Ето и пълния текст на отвореното писмо, което бе поместено на официалния сайт на Левски:

„В това отворено писмо бих искал да се обърна към тези, които под различна форма имат отношение към футболната игра - привърженици, футболни деятели, треньори, футболисти, медии и всички които обичат този спорт.

В последните няколко месеца в публичното пространство зачестиха нападките срещу ПФК Левски, старши треньора и в частност към мен самия. Имайки предвид обстановката и държавата в която живеем, едва ли действия от подобен род са изненадващи, особено когато са насочени към институция или личност, които са успели и доказали нееднократно своите достойнства.

Винаги съм казвал, че оценката за моята работа в родния ми клуб е моята визитка като футболист и ръководител. През тези години съм чул и прочел толкова многобройни лъжи за себе си, че едва ли ще ми стигне един живот, за да ги опровергая. Но тенденциозните лъжливи и целенасочени нападки към мен от страна Венци Стефанов преминаха всякакви граници.

Всички знаем, че една лъжа повторена десет пъти се превръща в истина, а явно Стефанов я знае най-добре. Едва ли щях да му отговарям, но неистините изречени от него, които явно са заели изцяло ежедневието му и са се превърнали в самоцел, засягат хора, които дълбоко уважавам.

Най-отговорно заявявам, че никога не съм си позволявал да оказвам влияние или натиск по какъвто и да било начин, на който и да е треньор на националния отбор по футбол. В това число и на дълбоко уважавания от мен Димитър Пенев. Естествено това лесно може да бъде проверено ако бъде попитан самият Пенев.

Като изпълнителен директор на ПФК Левски съм задължен да защитя от нападките и различните квалификации на Венци Стефанов най-успешният треньор в българското първенство и в историята на Левски - Станимир Стоилов. Личност доказала нееднократно безспорните си професионални и човешки достойнства.

Никога и по никакъв начин не съм се опитвал да преча на професионалното развитие на футболисти от Славия, напротив - уважавам всеки един от тях доказал своята класа.

Ежедневните повтаряния на абсурдните твърдения излезли от устата на този човек имат за цел само едно! Да бъда компрометиран като футболен ръководител, а може би целта е и друга, но известна само на него.

Отново заявявам, че всичко това е стопроцентова лъжа!

Нямам обяснение за злобата, интригантстването и личното отношение към мен на футболния „благодетел" Венци Стефанов. Оставям всичко това да тежи на неговата съвест!”