Холандският нападател Сьорд Арс потвърди, че е поставен в трансферната листа на Левски. В интервю за "Voetbal International" той заяви, че е бил информиран от ръководството на "сините", че вече не е нужен на отбора.

27-годишният Арс пристигна на "Герена" от холандския втородивизионен Цволе през лятото, но не успя да се утвърди в титулярния състав, въпреки че вкара 8 гола в 18 мача през есента.

"Малко преди да се кача в самолета за Холандия за празниците, от клуба ме информираха, че вече не се нуждаят от мен. Новият старши треньор (Николай Костов) налага схема на игра 4-1-4-1 и търси друг централен нападател", обясни Арс.

"Имам добър договор с Левски до 2014 година и се връщам в България за старта на зимната подготовка (б.а. на 4 януари). Ще дам най-доброто от себе си, както правих и досега. Това обаче не значи, че задължително искам да остана. Нямам желание да седя на пейката.", допълни той.

Холандецът очаква оферти и се надява да се намери клуб, който да плати исканата от Левски цена.

"В трансферната листа съм, но от клуба искат определена сума за мен, която е записана в договора ми. Има интерес, въпреки че финансовата криза е засегнала и футбола", каза нападателят.

Арс призна, че преди Нова година е пропаднал негов евентуален трансфер в Испания, но в момента има вариант за премине във френски отбор.

"През миналата седмица бях близо до подписване с Хамнастик в Испания. Те ме искаха под наем за шест месеца, но в последния  момент нещата се провалиха. В момента се водят разговори с клуб от Франция", обясни нападателят.

"Мисля, че вариантът да се завърна в Холандия е по-труден от финансова гледна точка. Естествено готов съм да направя отстъпки, за да мога да продължа да играя редовно", допълни той.