Сьорд Арс, който бе отстранен от представителния тим на Левски и пратен да тренира с децата, е поискал среща със собственика Тодор Батков, научи Дарик радио.

Холандецът останал изумен когато му съобщили, че ще продължи да се готви с юношите на клуба, а не с първия отбор. Той изпълнил чинно решението на спортно-техническия щаб и рано тази сутрин е провел занимание с една от възрастовите групи от школата на Левски. Очевидци на тренировката твърдят, че Арс е стърчал с цяла глава над повечето от децата, с които е тренирал.

От Левски не са обявили официално становище за проблема на холандеца, но е факт, че Арс не взе участие в заниманието на първия отбор. След края на тренировката Георги Иванов заяви,че ще коментира ситуацията с Арс на следващата пресконференция, която е преди мача с Локо Пд.

Сьорд Арс се надява на срещата с Тодор Батков да му бъде обяснена причината да не тренира с първия отбор. Ясно е, че холандецът ще пропусне мача с Локо Пд. Мениджър на Арс е Николай Жейнов, който се прочу с факта, че прави трансфери едновременно и в Левски и в ЦСКА.

Сьорд Арс е отстранен, по всяка вероятност, заради дадено от него интервю за холандските медии, в което изнася информация от кухнята на Левски.