Локомотив София и Левски завършиха 1:1 в столичното дерби от 23-тия кръг на А група. Трагичната и бездушна игра на „сините“ продължи и под ръководството на Викторио Павлов, като този път левскарите все пак взеха точка след трите поредни загуби. На стадион „Славия“, където се игра двубоят, символичните гости отново разочароваха с изявите си, а освен това не показаха и особено желание поне малко да измият срама от последните седмици. „Железничарите“ от своя страна се представиха на добро ниво и дори могат да съжаляват, че не спечелиха мача.

Даниел Пеев откри резултата в 32-а минута, а равенството за Левски донесе Жуниньо в 79-а минута. Единственият хубав момент освен гола за „сините“ пък бе влизането в игра на Антонио Вутов, който на по-малко от 16 години направи дебют с фланелката на Левски.

Поредните загубени точки обаче сериозно застрашават мястото на отбора в евротурнирите през следващия сезон. В момента Левски е на пето място с 46 точки, на 2 зад четвъртия Литекс и на 4 зад третия Черноморец. Локомотив София пък е на 13-а позиция с 18 точки.

През първите 45 минути в квартал Овча Купел „сините“, водени от новия капитан Пламен Илиев демонстрираха ужасяваща игра, с която съвсем отчаяха своите фенове. „Железничарите“ пък стигнаха до две опасни положения и при едно от тях съвсем заслужено поведоха в резултата.

Това се случи в 32-а минута, когато след дълъг пас от вратаря Валентин Галев, Стефан Станчев направи груба грешка като не успя да поеме топката и позволи на Дани Пеев да стигне до нея. Опитният халф майсторски прехвърли излезлия напред Пламен Илиев и вкара за 1:0.

Преди това в 14-а минута след центриране от корнер Антонио Павлов стреля добре с глава, а Стефан Станчев изби от голлинията.

Единствената опасност за „сините“ през първата част дойде в 41-а минута, когато Жуниньо стреля чудесно от фаул, но Галев се намеси много добре като се разтегна максимално и изби в корнер.

След почивката левскарите опитаха да упражнят натиск в опит да стигнат до гол. Той обаче бе твърде хаотичен - футболистите на Викторио Павлов владееха топката, но сякаш не знаеха, какво да направят с нея. В същото време „железничарите“ създадоха няколко опасни контра атаки, от които можеха да стигнат и до втори гол. В 61-а минута Борис Кондев бе изведен сам срещу Пламен Илиев и стреля опасно, но вратарят успя майсторски да избие. Малко след това пък Младен Стоев стреля от опасна позиция, но над вратата.

Изравнителният гол за Левски падна в 79-а минута, а главна заслуга за него имаше току-що влезлият в игра Антонио Вутов. Младокът бе фаулиран малко пред наказателното поле фронтално пред вратата. От фаула стреля Жуниньо, който успя да изравни със страхотен бомбен шут. Топката мина през стената и излъга Валентин Галев, който не успя да се намеси.

До края „сините“ така и не стигнаха до възможност за втори победен гол, а върхът на тяхната безпомощност бе вторият жълт картон на Стефан Станчев, който остави своите съотборници с човек по-малко в последните минути на двубоя.

--

Локомотив София – Левски 1:1

1:0 Даниел Пеев 32'

1:1 Жуниньо 79'

Локомотив София: Галев, Върбанов, Гаров, Велков, Димитров, Петров, Ю.Петков, П.Петров (17' Кондев), Борносузов (59' Стоев), Пеев, Павлов (72' Атанасов)

Левски: Илиев, Мюлдер, Милиев, Диамутен, Станчев, Грийн, Димов (76' Вутов), Тасевски (46' Младенов), Рамос (57' Райков), Жуниньо, Цветков