Книгата "Синята приказка" ще бъде презентирана в събота, часове преди мача между Левски и Юргорден. Автор на творбата е прословутият почитател на клуба от "Георги Аспарухов" Петър Димитров, който разказва за един от най-славните периоди в историята на Левски.

Очаква се на представянето да присъстват архитектите на триумфа Станимир Стоилов и Наско Сираков. Освен него на линия са двама от чужденците, които писаха "приказката" - Игор Томашич и Седрик Бардон. Очаква се да откликнат всички българи, които бяха част от Дрийм тима на Стоилов.

Представянето ще се проведе в букмейкърския пункт, разположен на ъгъла на ул. "Тодор Каблешков" с ул. "Ген. Стефан Тошев". Цената на книгата е 10 лв., а с приходите ще се финансира направата на паметник на Георги Соколов на алеята на стадион "Георги Аспарухов". 

 Актуалният тим на Левски също ще уважи събитието. Той ще бъде предвождан от спортния директор Георги Иванов. Няколко часа по-късно "сините" ще изиграят приятелската среща с Юргорден, която ще се проведе на стадион "Васил Левски".