Един от най- дейните клубове на привържениците на Левски е този от град Сандански. В духа на традициите на този край от Югозапада е името на клуба – „Синя чета”.

Ден преди вечното дерби Левски – ЦСКА и на датата със сакралната цифра 7 , привържениците се събраха във фен клуба в Сандански и осветиха знамето, което бе изработено с мното труд и любов от страна на обичащите Левски момчета и момичета. Те дадоха и средствата за изработването на знамето.

Синя чета освети знаме, праща 47 за дербито с ЦСКА

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Лично отец Менчев освети и благослави свещеното за „сините” привърженици от Сандански знаме. То е с размери 2,5 м. на 1,5 м. и е с историческите цветове на Левски. Феновете набързо събрали пари за изработването,но срещнали трудности при везането на буквите и се е наложило те да бъдат поставяни допълнително.

Синя чета освети знаме, праща 47 за дербито с ЦСКА

източник: Gong.bg, Валентин Грънчаров

Един от най- уважаваните привърженици на Левски, не само в Югозападна България е Емил Кехайов. Той не пропуска мач на отбора на сърцето му и пътува за да подкрепя Левски из цяла България. За събота той обяви, че от „Синя чета” ще пътуват 47 души, които ще бъдат на дербито. Осветеното пък знаме ще дебютира именно на стадион „Васил Левски”, където ще се играе дербито Левски – ЦСКА.