Организацията на феновете на Левски тръст "Синя България" определи като "исторически момент" обещанието на собственика на клуба Тодор Батков да подари от акциите си на всеки привърженик, който дари съответната сума от номинала им. 

От тръста излязоха с позиция на официалния си сайт, че вече са поставили условие на адвоката да не прехвърля от собствеността си на офшорни компании. Ето и позицията на "Синя България":

"Днес е исторически ден за Левски. След 70 години е създадена възможност клубът отново да бъде собственост на тези, които го обичат най-много. Неговите привърженици."

"Решението на представляващия мажоритарния пакет от акции Тодор Батков да предостави безвъзмездно своя дял срещу финансиране на клуба чрез изключително честен, прозрачен и справедлив механизъм, е венецът на дългогодишните усилия на Националния клуб на привържениците на Левски и една от основните цели, с които преди година беше създаден Тръст Синя България."

"Смятаме, че действията на Батков от днес са най-добрата възможност за синята общност. Привържениците ще могат да придобият клуба чрез избрана от всеки от тях форма – индивидуално, чрез обединение на бизнесмени в консорциуми, чрез участие в Тръста или други форми на сдружения, за които вече са налице всички предпоставки да се появят."

"Във връзка със своите цели и левскарските ценности, НКП и Тръст Синя България вече са поставили условие на Тодор Батков, свързано с прехвърлянето на акции. Ние категорично настояваме акции на Левски да не могат да се получават от офшорни компании или от юридически лица, собственост на офшорни фирми. Левски може да бъде собственост само и единствено на своите привърженици, които открито, почтено и със собственото си име застанат зад общата кауза."

"Същевременно като членове на Управителния съвет на Левски, НКП и Тръст „Синя България” са на мнение, че прехвърлянето на акции срещу финансиране е единственият начин за спасение на любимия ни клуб в тежката сегашна ситуация. Нещо повече, това ще отвори възможности за създаването на публично дружество, а като резултат и по-добро финансиране и изграждане на доверие на инвеститори и спонсори."

"НКП и Тръст „Синя България” ще изпълнят до край своите ангажименти, свързани с прозрачното и целево използване на събраните от прехвърлянето на акции средства, както и с реформирането на структурата на Левски."

"След това двете организации ще смятат своята роля в прякото управление на клуба за изчерпана и ще заемат своето полагаемо място – на трибуните с безрезервна подкрепа на любимия Левски. Съдбата на Левски е вече изцяло в ръцете на неговите привърженици", написаха привържениците на сайта си.