Диего Лопес Морена пристигна в България и след като премине медицински изследвания ще подпише до края на годината със Спортист Своге. 24-годишният играч тежи 70 кг и е с европейски паспорт. Играл е в Пенярол Монтевидео. 177-сантиметровият Диего е и син на уругвайския национал Фернандо Морена, който има 12 години в представителния тим на родината си, бил е част от Расинг, Ривър Плейт, Пенярол, Райо Валекано, Валенсия, Фламенго, Бока Хуниорс и за финал Пенярол. Бащата на Диего е спечелил доста титли и купи в кариерата си.

„Играх в Пенярол Монтевидео. Идвам да направя едни силен полусезон тук, пък после се надявам на отида в по-голям отбор” каза пред Гонг роденият на 30 декември 1985 година полузащитник Диего Морена.

Заедно с него дойдоха и трима парагвайци – още един халф и двама нападатели, които се очаква също да подсилят състава на Своге. Рубен Мартинес е на 23 години, Адриано Касарес - на 21, а Едгард Гонсалес - на 20.

На аерогарата освен мениджърът им от българска страна, който доведе у нас Херман Пиетробон преди 4 години, бе и представител на Спортист Своге, който ги дари веднага с фланелки на тима.

Четиримата футболисти бяха изненадани от снега и студеното време у нас, защото идват от доста по-топла част на света, но Гонсалес се бе снабдил с шапка.