Плеймейкърът на Славия Саша Симонович, както и македонският полузащитник Славчо Георгиев ще пътуват с отбора за първия подготвителен лагер, който започва от тази вечер в Правец. Двамата са пред трансфери в чуждестранни тимове, но засега ще продължат работата си с белите.

Саша Симонович трябваше да пътува за Гърция, където са се присъедини към местен втородивизионен отбор, но трансферът засега се отлага. Георгиевски пък вероятно ще замине на проби по-късно този месец в отбор от германската втора лига- Падерборн или Ерцгебирге (Ауе).

30 души заминаха за първия лагер в Правец, включително и дошлите на проби Атанас Чипилов (от Родопа), Георги Коруджиев (от Шопрон, Унгария), Галин Богданов от юношите (старша възраст) и Георги Вучков от Балкан (Ботевград). Наставникът на Славия заяви, че за втората част от подготовката, която започва на 3-и февруари и ще премине в Турция, трябва да заминат 27 души.

Бразилският нападател Елтон вече тренира наравно с останалите в отбора и няма проблеми със старата си контузия. В началото на февруари и Дениран Ортега трябва да започне тренировки, а през март и Радослав Рангелов.

Славия смени един от съперниците си за лагера в Турция, като на 13-и февруари вместо със сръбския ОФК Београд, ще играе с шампиона на Черна гора Зета (Голубовци). Останалите проверки са с корейския ФК Сеул (Южна Корея) на 6-и февруари, на 9-и февруари с руски клуб, на 16-и февруари с шампиона на Словакия МФК Жилина. Стевица Кузмановски заяви, че се надява да бъдат уредени още една или две проверки, в които да пусне резервите и младите в тима.