Спортният директор на Сливен Драголюб Симонович изрази сигурността си, че неговият отбор ще остане в А група и следващия сезон. Сърбинът дори заяви, че ако Сливен изпадне, ще върне българския си паспорт и повече няма да стъпи в България.

Относно предстоящия мач с Локомотив Мездра, Симонович коментира: „Имам 1-2 контузени футболисти, но не е нищо сериозно, за да не сме готови за победа. Няма да сме доволни на хиск, три точки за нас ще означават сигурно оставане. Утре отиваме за победа”.

„Живеем в различно време, аз в Сливен се върнах на 3 ноември и независимо от поредните загуби, показахме, че заслужаваме да играем в А група. Две години се говори постоянно, че съдиите помагат на Сливен и никой няма никакви доказателство. Не искам да нажежавам обстановката, ако има нещо съмнително, ние нищо не сме казали”.

„Изключително коректни сме към всичките и заслужаваме да не ни упрекват. Ако бяхме участвали в някои нередности като други отбори, можеше още преди месец да останем в А група. Не говорим за симпатии и любов, във футбола е като в живота – всеки си гледа интереса. Всеки отбор гледа да си вземе най-добрата позиция. Три кръга преди края не можем да говорим за любов”.

„Аз съм казал още преди два месеца, по средата на серията от 6 загуби, ако се случи Сливен да отпадне, ще отида в Министерството на външните работи и ще върна моя паспорт и няма повече да стъпя в България, толкова съм сигурен, че Сливен няма да играе в Б група”.

„Това е преходна година за Сливен и е трудно във всеки аспект. В момента правим новият Сливен, който със сигурност следващата година ще играе много по-сериозна роля в българския футбол”, завърши Симонович.