Централният защитник на Литекс Алехандро Сичеро ще пропусне финала за Суперкупата на България срещу Левски. Двубоят е на 26 юли от 20.30 часа на Националния стадион „Васил Левски”.

В момента Сичеро почива в родната си Венецуела, след като взе участие за националния отбор на страната си на завършилата преди два дни Копа Америка. Той трябва да се прибере в България на 20 юли, след което да тренира една седмица по специална програма, за да догони съотборниците си в подготовката.

Този факт със сигурност вади венецуелския национал от сметките на Фераио Спасов за сблъсъка със „сините”. В негово отсъствие като централна двойка бранители се очертават младият Пламен Николов и новото попълнение Седрик Юрас.

Друг новопривлечен защитник – Седрик Камбон също не може да бъде използван от старши треньора на ловчанлии. Европейският шампион за юноши с отбора на Франция се контузи на първата си тренировка с българския тим и не е тренирал наравно с отбора. Той не взе участие в нито една от контролите на Литекс.