Младият футболист на Локомотив София Ивайло Димитров – Шведа изненадващо от началото на полусезона се изявява на поста десен бранител. Драгомир Окука преквалифицира дясното крило в защитник след скандала си с Иван Бандаловски. Димитров обаче се възползва от дадения му шанс и се представя на доста добро ниво в първите три пролетни мача.

„В последно време много се говори, че може да влезем в борбата за титлата. Няма такава цел, но може да се намесим, защото сме близко. Нищо не се знае. Няма място за притеснение преди мача с Пирин. Смятам, че сме по-добрия отбор. Излизаме и трябва да ги бием. Нито ние може да изненадаме Стефан Грозданов, нито той нас”, каза Димитров.

Футболистът коментира и положението си на терена. „В началото започнах колебливо на десния бек, но свикнах и нямам проблем. Мълча си и играя. Надявам се да играя и срещу Пирин. Не съм играл и много мачове в А група като крило, но от дълго време играя там. Щом треньорът е преценил, че трябва да съм десен бек, аз играя. Разбираме се с Дерек Асамоа. Играли сме 3 мача, има какво да се желае, но се надявам всеки мач да подобряваме играта си”, каза още пловдивчанинът.

Юношата на Спартак Пловдив заяви, че той и неговите съотборници ще търсят победата и срещу Левски. „Играем сполучливо срещу тях в последните години. Играем мач за мач. Първата цел е класиране на евротурнирите, но защо да не станем и шампиони”, завърши Димитров.