Локомотив Сф ще вземе още един нов футболист за пролетния дял от шампионата, призна изпълнителният директор на клуба Иво Тонев.

„Ние не правим селекция, само и само да се харесаме на някого. Затова не взимаме 10 нови играчи. Трябваха ни двама. Единият от тях вече го взехме – Цветан Генков. За другия се надявам до сряда също да сме си го осигурили. Няма обаче да ви кажа нито името му, нито поста, на който играе.”

Както е известно, играчът на Миньор Румен Трифонов е най-спряганото име за трансфер в Локомотив Сф, но стилът на Иво Тонев е никога да не коментира предварително вариантите за привличане на нови футболисти.

На първата тренировка на отбора се появи и спряганият за ЦСКА Димо Атанасов. „Попитайте ЦСКА, дали той ще премине при тях”, каза енигматично изпълнителният шеф на локомотивци.

От първото занимание отсъстваше ганаецът Дерек Асамоа, но той е получил разрешение да закъснее с един ден, тъй като живее в Лондон, където сега цари транспортен хаос заради лошото време.

Иво Тонев добави, че контузените през есента Дзаферович и Станкович, както и оперираният преди Нова година Савич ще могат да играят пълноценно за отбора през пролетта. Единствено Караджинов, който претърпя операция на кръстни връзки едва ли ще може да се включи в мачовете на тима, въпреки голямото му желание. Той дори се включи в бягането на първата тренировка на локомотивци.