Най-честно споменаваната дума в Левски е селекция. През лятото се привличат футболисти, а през зимата операцията се повтаря. Има такива, които се помнят, но и други, чиито престой е пълен провал. Малцина ще милеят за Диаби, Китамбала и Махмудов, които си заминаха наскоро. Мнозина обаче още съжаляват за загубата на сърцатия Антонио Аниете. Испанецът не спечели нищо на „Герена“, но допадна с маниера си на игра. Левски го изпусна без пари, не успя да го задържи, въпреки че имаше необходимото желание за това.

Преди една година на „Герена“ нямаше пари и клубът беше пред банкрут, но днес не е така. „Сините“ дишат спокойно от тази гледна точка и могат да планират, стига да искат. В положението на Аниете сега е другият испанец. Бедоя трудно може да бъде изместен от титулярния състав. Получава похвали за изявите си по време на подготовката. Той е футболистът, който определя ритъма на игра в Левски. Умее да действа и в двете фази на играта. Физиката му е повече от скромна, но компенсира с акъл. С такива размери не можеш да играеш и народна топка, ако не си достатъчно находчив.

Договорът на Мигел с Левски е до лятото. Роденият в Мадрид полузащитник демонстрира солидна лоялност в трудните дни за клуба. Тогава Бедоя отсече, че ще изпълни своя контракт, защото така е научен.

През лятото испанецът страда от заболяване и това наруши неговата подготовка. Този факт се отрази на формата му, но постепенно Бедоя влезе в час. Топката е в полето на шефовете, които трябва да покажат, дали разчитат на въпросния футболист или имат други планове. Стойчо Стоев няколко пъти намекна, че държи на Бедоя, но на този етап няма нов договор, а е вече февруари. Тези казуси се решават на време.

Същата е ситуацията и с близнаците Цоневи. Борислав е контузен, а Радослав записа достатъчно минути в края на първия дял. Двамата рядко са на линия по едно и също време, но единият винаги е от полза /без значение кой/. Млади момчета от школата на Левски, но слуховете вече ги пратиха в Ботев. Николай Костов със сигурност би ги взел, защото ги обожава от краткия си период на „Герена“. Ако се развие точно този сценарий, не е изключено „сините“ да бъдат наказвани от своите кадри. Това се е случвало много пъти през годините.

Малко по-различна е ситуацията с капитана Минев. Веселин е на сериозна футболна възраст, но по нищо не отстъпва на младите си колеги. Ако физическото му състояние позволява,, левият бранител трябва да получи нов контракт. В кондиционно отношение не отстъпва на повечето си колеги, а опитът само помага.

 Левски трябва да разреши тези въпроси, защото след месец-два може да е твърде късно. Без стратегия няма да има резултати. Ще е истински абсурд, ако ситуацията през лятото се повтори за сетен път. „Сините“ отново да търсят пет-шест човека и да правят поредният нов Левски. Отново на преден план да излязат до болка познатите думи – разтрогване, взаимно съгласие, неустойка и комисионна.

Селекцията зависи до голяма степен от наличния потенциал. По този повод трябва да отчетем, че „сините“ допуснаха един мощен удар в свой ущърб. На „Герена“ изпуснаха Живко Миланов, а той показва с представянето си в Кипър, че е футболист с качества и манталитет на победител.

Георги Иванов и Иво Тонев трябва да вземат мерки, защото ще е тъпо, ако през лятото има нови случаи „Миланов“ и „Аниете“. Левски трябва да прилича на отбор, а за целта е необходима обиграност. С по шестима нови на всеки полусезон това не може да бъде постигнато.