Отборът на Беласица ще замине на 17-дневен лагер в турския курорт Анталия, като датата на заминаване е доста странна – 26 декември - вторият ден на Коледа, научи Гонг.

Петричани ще прекарат Нова година без семействата си и ще се завърнат в България чак на 12 януари. Всички футболисти на Бела са шокирани от новината за предстоящия първи лагер на тима от зимната подготовка.

Причина за ранният лагер е силния традиционен международен турнир в Анталия с участието на отборите на Фенербахче, Борусия Дортмунд и други реномирани тимове. За първи път на този турнир попада и български отбор, който е именно Беласица.

От ръководството заявиха, че е грехота, да се отказва такава покана и затова всички са се лишили дори и от Коледа, тъй като отпътуването за започващия на 26 декември турнир, е в първия ден на празника – 25-ти.

Направена е и много добра организация петимата бразилци в тима, които в момента са в родината си, да се присъединят направо при отбора в Турция, потвърди новината старши треньорът на Беласица Альоша Андонов.

Президентът на тима Костадин Хаджииванов заяви, че преди заминаването за Турция, отборът може да направи няколко тренировки в градинката пред ДАМС с цел привличане на вниманието върху неразрешените проблеми със собствеността върху базите.