Истински шок преживя Литекс в Сандански. Ловчанлии изненадващо загубиха с 1:2 от Вихрен в мач от втория кръг на А футболна група. Двата гола за домакините бяха дело на Миран и Христозов, а почетното попадение за „оранжевите” вкара Бето.

Двубоят започна с леко предимство за възпитаниците на Ферарио Спасов. Въпреки това обаче „зелените” застрашиха първи вратата на съперника още в 5-та минута. Тогава след центриране на Еливертон, Танко Дяков стреля силно с глава, но топката излезе в аут. Веднага след това Литекс пое инициативата, като в 9-та минута Ивелин Попов изведе добре Бето, бразилецът навлезе в наказателното поле, но бе изпреварен от вратаря Шейтанов, който изби кълбото.

В 15-та минута стражът на Вихрен отново прекрати акция на Попов, като пресече острото му центриране. Българският национал продължи щурма си към вратата на домакините, като шутира силно, но неточно.

Логичното се случи в 24-та минута – „оранжевите” откриха резултата с попадение на Бето. Нападателят се разписа с глава от малкото наказателно поле след центриране на Йеленкович. Само четири минути по-късно Вихрен изравни статуквото на стадион „Спартак” в Сандански. Миран стреля неспасяемо с глава и прати топката в мрежата на Тодоров за 1:1.

В самия край на първото полувреме пак Бето пропусна да върне аванса на своя тим, като стреля силно от осем метра, но отново не уцели очертанията на вратата.

През втората част домакините разкриха своя потенциал, като наложиха силен натиск над четвъртите през изминалия сезон. Изключително добре от състава на домакините се представи Шейтанов, който запази вратата си през вторите 45 минути чиста. Още в 50-та минута стражът спаси удар с глава на Бето.

Шокът за Литекс се случи в 69-та минута, когато възпитаниците на Руи Диаш окончателно обърнаха резултата в своя полза чрез страхотен гол на Христозов, който от точката на дузпата с мощен шут прати топката във вратата на българския евроучастник.

След днешния си неуспех Литекс затвърди традицията си от последните години да започва по много лош начин сезона. Ловчанлии имат само една точка от два мача и заемат 11-то място във временното подреждане.