Шампионът на Русия Зенит взима петима футболисти от Локо Пд, стана ясно тази вечер.

На руснаците им предстои мач от турнира „Марбея къп” със Спарта Прага. В тази връзка, и във връзка с уникалното положение, в което попадна старши треньорът Лучано Спалети да остане без футболисти, се е стигнало до контакт с българския клуб.

20 от играчите на Зенит са национални състезатели и им предстоят контролни мачове именно с националните гарнитури. Затова след добрите изяви на Локомотив в проверката срещу Зенит в Испания преди няколко дни, сега Спалети иска помощ от пловдивчани. Така се стигна до „трансферирането”, макар и само за един мач, на петима футболисти.

Руснаците са поискали двама централни защитници, десен и ляв защитник и халф. След като разговаряха с Коко Динев и Неделчо Матушев, се стигна до съгласие от българска страна да се дадат следните футболисти – Мартин Кавдански, Пламен Крачунов, Драги Коцев и вместо ляв бек – двама халфове - Дани Кики и Ненад Лукич. Петимата утре ще играят за Зенит Санкт Петербург.

Локомотив има във вторник също мач от 12.30 българско време и играе с грузинския Застафони, като в двубоя участие от петимата ще вземе само Мартин Кавдански. От Зенит са направили постъпления от организаторите, ако може да се отложи с един час техният мач, за да може българите да почиват повече. Така по всяка вероятност тимът от Санкт Петербург ще излезе срещу Спарта от 18 часа.