Отборът на Черноморец Бургас записа шеста поредна победа в първенството на А група. „Акулите“ се наложиха като гост на Локомотив София с 3:0, в мач от 13-я кръг, провел се на столичния стадион „Славия“. Любопитното е, че две от попаденията за Черноморец реализира Венцислав Христов, който е юноша на „железничарите“. Именно поради тази причина играчът не демонстрира радост след попаденията си, в знак на признателност към бившия си клуб. Третият гол бе дело на Юсуф Уатара.

Въпреки първоначалния натиск, Локомотив София се пречупи може би закономерно – с оглед на това, че „акулите“ успяха да изравнят играта. Първото най-опасно положение в среща дойде в 29-та минута. След центриране на Уатара от пряк свободен удар, няколко играчи се разминаха с топката, до нея все пак стигна Траян Дянков, който уцели гредата, но от нейната външна страна.

Четири минути по-късно обаче, след грешка в защитата на Локомотив София, топката стигна до Венци Христов, който я прати в мрежата на домакините за 1:0.

Малко преди почивката домакините получиха още един „удар“. Локомотив София остана с човек по-малко, след като Костадин Велков получи втори жълт картон за нарушение срещу Уатара.

След подновяването на играта, още при втората ситуация, Черноморец удвои резултата. Юсуф Уатара преодоля с лекота защитата на домакините, подаде на Венци Христов, който отклони топката за 2:0.

В 68-та минута гостите вкараха за трети път топката в мрежата. След центриране по земя на Жереми Фо-Поре, Юсуф Уатара засече топката в мрежата за класическото 3:0.

До края на срещата „акулите“ демонстрираха изключително превъзходство във всички фази на играта, но до ново попадение така и не се стигна. В крайна сметка, благодарение на трите точки Черноморец заема 4-о място в А група с 24 точки, а Локо Сф е на 13-а позиция с 11 точки.