Черноморец Бургас получи 6 чисто нови автомобила Форд Фокус от „Мото Пфое” по силата на договора за партньорство между футболния клуб и фирмата.

Колите са от модификацията „Тренд” и акостираха на стадион „Лазур” само две седмици след слизането си от поточната линия на завода в Германия. Ключовете бяха връчени от управителя на бургаския клон на „Мото Пфое” Димитър Николов.

Получиха ги немският вратар Паскал Борел, аржентинският халф Роберто Карбони и служители на клуба. Шестте возила са бели, а по вратите и капаците им в син цвят са брандирани името и емблемата на футболния клуб. До калниците пък има нарисувани акули.

„Автомобилите са бензинови, с обем на двигателя 1,6. Притежават всички модерни системи за сигурност. Снабдени са с 2 предни и 2 странични въздушни възглавници, AВS-система, електронно разпределение на спирачното усилие, спирачен асистент”, посочи Димитър Николов.

Фокусите са втората партида от „Мото Пфое” за автопарка на Черноморец. Първата пристигна в началото на октомври, когато мениджърът Красимир Балъков и изпълнителният директор Фреди Бобич седнаха зад волана на джипове Рейндж Роувър Спорт. Доставката включваше още два автомобила Форд Куга и един Форд Мондео.

В края на идната седмица от вносителя на автомобили ще доставят на стадион Лазур трета партида на колела, която ще съдържа 11 автомобила Форд Мондео.