Наставникът на Пирин Благоевград Наджи Шенсой обяви, че предстоящият мач с Ботев е изключително важен за отбора.

"Играем срещу съперник, който е преодолим. Да, Ботев спечели първия мач, сериозно име е, но ние трябва да спечелим тази среща, за да доближим пловдивските отбори. Не се заблуждавам, основната ни цел е да запазим мястото си, но една победа ще направи нещата за нас много различни."

"Искам в този мач отборът да покаже и типичния за нас пирински дух. Срещу Берое този дух го нямаше – нямаме нито един картон, нито един контузен футболист, а това означава, че в играта ни напълно е липсвала агресията. Тази агресия трябва да я има срещу Ботев", коментира Наджи Шенсой.

Наставникът на Пирин призна, че все още не е решил дали да включи Маркиньос в групата за мача. Бразилецът тренира от една седмица наравно със своите съотборници, но е по-назад с игровата практика и затова утре ще реши дали да го включи.

С болки е Александър Башлиев, който също до последно ще бъде под въпрос за срещата, но според наставника на "орлетата" и Башлиев, и Тошев, който е другият с леки болежки, ще бъдат на линия за неделния мач.

След като изтърпя наказанието си в строя се завръща и Тодор Траянов. Цената на билетите остава 5 лв. за феновете и на двата отбора. Срещата между Пирин и Ботев Пловдив е тази неделя от 15:30 часа на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. 

Двубоя можете да следите в Gong.bg, да гледате в Gong Play и по Diema Sport 2, както и да слушате по Дарик радио.