Новият треньор на Локомотив Пд Наджи Шенсой заяви, че не се плаши от предизвикателството да поеме „смърфовете”. Косовският специалист демонстрира висок дух по време на коледните празници. Ето какво сподели той само пред Гонг.

„Наистина получих предложение да поема Локомотив Пд и го приех без да се колебая. С нетърпение очаквам да пристигна в Пловдив, но преди това трябва да получа виза, тъй като България е в Европейския съюз.”

„Щастлив съм, че ще работя в Пловдив, тъй като според мен това е един от най-красивите градове на Балканите. В него има дух и това ми харесва много. Удоволствие е да се работи в отбор с фенове като тези на Локо Пд. Те са жадни за успехи и аз искам да им ги дам. Пловдив е футболен град и публиката тук има голям ентусиазъм и много висок дух. Надявам се да получа тяхната подкрепа.”

„Не притеснява предпоследното място на новия ми отбор. Преди време с помощниците ми поехме Пирин в много труден за отбора момент, но го вдигнахме на крака и стигнахме финал за Купата на България. За мен ще бъде привилегия да работя с опитни хора като Едуард Ераносян, Атанас Узунов и Христо Бонев. С това ръководство и публиката, с която Локомотив разполага, със сигурност ще се измъкнем от това положение. Трябва да сме единни.”

„Тази година целта ни е да запазим мястото си в А група, а от следващия сезон ще си поставяме по-високи цели. Трябва да подсилим отбора с нови футболисти, както и да вдигнем духа на настоящите. Още не мога да говоря за селекцията. До вчера мислихме за Вихрен и това как да вкараме отбора в елита, сега бързо трябва да се концентрираме в друга посока”, заяви Шенсой.