Старши треньорът на Локомотив Пд Наджи Шенсой заяви, че всичко друго освен победа в двубоя срещу Черноморец, ще бъде равно на провал. „Смърфовете” посрещат тима на Краси Балъков утре от 13 часа на „Лаута”.

„Нямаме избор, трябва да победим утре. С ЦСКА изиграхме един интересен мач, който за съжаление загубихме. Можеше и да стигнем до равенството, ако Данчо Тодоров беше вкарал накрая, но това е футболът. Мястото, което заемаме в класирането, ни задължава да гоним победата на всяка цена срещу Черноморец”, каза Шенсой.

Той допълни, че очаква тежък мач, в който съперникът също ще даде всичко от себе си за победата: „За нас е лошо, че Черноморец загуби първия кръг. Сега ще дойдат в Пловдив амбицирани да се реваншират за поражението във Варна. Те се борят за място в евротурнирите и трябва по-бързо да излязат от кризата. Чака ни наистина тежък двубой, но аз мисля, че от мач на мач нашият отбор ще се сработва и играта ни ще се подобрява.”

Шенсой призна, че разчита много на подкрепата на феновете на Локо Пд. Косоварят за пореден път призова публиката да бъде търпелива и ако иска да дочака положителните резултати на любимците си.

„Моят темперамент е като на нашите фенове. Това бе една от причините да поема Локомотив. Надявам се хората по трибуните да ни подкрепят през целия мач и да ни помогнат да вземем трите точки.”

В състава на Локо Пд няма контузени и наказани играчи. След четиримесечна пауза в групата на „смърфовете” се завръща Дани Кики. Отказалият на ЦСКА халф не е играл в официален мач от 29 октомври миналата година, когато взе дейно участие в боя след пловдивското дерби. Кики отнесе най-суровото наказание за мелето и бе наказан за 6 мача.

Ето и групата на Локо Пд за мача с Черноморец:

Кирил Акалски, Стоян Ставрев, Георги Мечечиев, Ангел Йошев, Петър Кюмюрджиев, Бенжелюн, Кирил Котев, Костадин Гаджалов, Дани Кики , Евертон Джилио, Боян Илиев, Даксон, Габор Ерош, Николай Чипев, Йордан Тодоров, Здравко Лазаров, Гара Дембеле, Георги Чиликов