Наставникът на Пирин Благоевград Наджи Шенсой поздрави бъдещия шампион на България Лудогорец, но в същото време се закани, че отборът му ще преследва своите цели в шампионатния мач срещу разградчани. Двубоят от 33-ия кръг на А група е в сряда от 20,30 часа, като ще бъде излъчен пряко по телевизия Diema Sport 2онлайн на платформата Gong Play и на честотите на Дарик радио.

„Искам да поздравя Лудогорец. Те със сигурност ще са шампиони, дори и да върнат точките на Левски. Желая им успех и в Шампионската лига, но всичко това след нашия мач“, сподели Шенсой.

Според него разликата между разградчани и другите отбори е много голяма и то не само като футболно качество.

„Мога само да поздравя отбора от Разград и за организацията, и за начина, по който се работи. Има много други отбори с пари, но парите не са всичко и за това за мен Лудогорец наистина е отбор-образец“, каза още Шенсой.

Както вече е известно мачът между Лудогорец и Пирин е шампионски за възпитаниците на Георги Дерменджиев, но Шенсой бе категоричен, че има само 4 мача до края и всяка точка е безценна за „орлетата“. Той даде пример и с есенния мач, който завърши 0:0 в Разград. Наставникът на Пирин изрази съжаление, че не може да разчита на Маркиньос, който според него е в страхотна форма, Костадин Дяков и Стилян Николов. Тримата са наказани за натрупани картони, но ще бъдат на линия за неделния мач с Левски.

„До последно под въпрос за мача ще е Тони Костадинов. Неговата контузия не е отшумяла, но все пак той ще бъде в групата. Няма да пазя никого за мачовете с Левски и Монтана. Имаме само 4 срещи до края и няма за кога да се пазим“, завърши Шенсой.

Главен съдия на мача в Разград ще бъде международният рефер Никола Попов.