Наставникът на Пирин Наджи Шенсой се прибра снощи в Благоевград и днес, преди заминаването на отбора за първия подготвителен лагер в Брестник, даде пресконференция. в нея той обяви, че санкция грози нападателя Мартин Тошев. 

"Наказание или глоба, ще видим какво точно, чака Мартин Тошев. Той ме помоли за разрешение да започне тренировки няколко дни по-късно, но аз бях категорично против. При това положение задължително ще има санкция", коментира Наджи Шенсой.

Нападателят все още не се е присъединил към тренировките на отбора. Той в момента е далеч от България и вече е с четири дни по-назад с подготовката от съотборниците си. На пресконференцията Шенсой засегна темата и със селекцията в отбора.

"Освобождаваме трима – Якимов, Дяков и Хаджииванов. Привлякохме Дани Младенов. Ще привлечем поне още двама, но офанзивни футболисти. Желанието ми е като Младенов да могат да играят в нападение и на фланга."

"Целта ни е те да бъдат български футболисти. Винаги съм предпочитал да работя с български играчи. Мисля, че и младият Креболиев ще ни бъде много полезен", каза още косоварят.

От днес до 24 януари акцентът на работа в Брестник ще бъде върху физическата подготовка. Пирин ще играе само една контрола с Асеновец в последния ден от лагера. За втория такъв Шенсой бе категоричен, че иска да е в Турция и заради по-ниските цени в момента, и заради великолепните терени и хотели. Той обаче намекна, че ако не се намерят пари за подготовка в Турция, "орлетата" могат да се готвят през цялата зимна подготовка в България.

С отбора за Брестник няма да пътува спряганият за сигурно ново попълнение Мартин Райнов, тъй като играчът не се появи днес на стадион "Христо Ботев" и най-вероятно си е намерил нов отбор.