Старши треньорът на Локомотив Пд Наджи Шенсой все още не е спокоен за мястото на водения от него отбор в елита. На редовната преди шампионатен мач пресконференция косовският спец заяви, че битката за оставане в А група започва сега.

„Все още не сме си свършили работата. Виждате, че конкурентите ни не се предават. Те печелят точки и се представят на ниво срещу водещите отбори, а това е ясен знак, че няма да се предадат лесно. Борбата за нашия отбор тепърва започва. Аз обаче съм спокоен и смятам, че ако запазим духа, който показваме от началото на полусезона, няма да имаме проблем с оцеляването”, коментира Шенсой.

Той разкри, че настроението в лагера на „смърфовете” преди мача с Левски е отлично. Треньорът е на мнение, че Локомотив няма какво да губи в този ач, като всяка спечелена точка е добре дошла за „смърфовете”.

„В последните 4 мача спечелихме 10 точки и е съвсем естествено да сме в оптимално настроение. Момчетата сработват с всеки изминал ден и аз съм много щастлив от това. За много кратко време свършихме доста работа и сега остава само да задържим същото темпо. Няма какво толкова да говоря за Левски. Името на съперника ни говори достатъчно за него. Въпреки, че Левски и ЦСКА са в криза, те имат достатъчно самочувствие и винаги могат да победят. За е хубаво, че няма какво да губим в този мач. Всяка точка от него е добре дошла за нас”, каза Шенсой.

Наставникът на „черно-белите” призна, че наказаните Данчо Тодоров и Георги Мечечиев ще липсват много на отбора. Шенсой обаче е сигурен, че футболистите, които ще ги заместят ще се представят на ниво срещу „сините”.

Почти сигурно на вратата двубоя ще започне отново Стоян Ставрев. Ветеранът запази мрежата си суха в четири поредни мача и въпреки възстановяването на Акалски, е фаворит за титулярното място.

Шенсой изрази задоволство от промяната в програмата на междинния 24-и кръг в елита и изместването на възловия мач с Монтана за четвъртък. Така "смърфовете" ще имат повече време за възстановяване, което според Шенсой е добре дошло за отбора. Треньорът коментира и нагнетеното чрез медиите напрежение в Локо Пд.

„Нямаме никакви проблеми с колегите. Уважавам колегите си Христо Бонев и Атанас Узунов и не им се бъркам в работата. Те в моята – също. Всеки си изпълнява задълженията и както виждате отборът върви. Не е лесно да се работи, когато се създава напрежение, но Наджи Шенсой е там, където е трудно”, уверено завърши косоварят.