Нефтохимик спечели и второто дерби на Бургас срещу Черноморец в А група. След като първото в 3-ия кръг приключи с победа 3:2 за „шейховете“, 13 кръга по-късно и в Сливен играчите на Атанас Атанасов отново надделяха с гол разлика – 1:0 с единственото попадение на Петър Димитров.

Символичните домакини от Нефтохимик започнаха двубоя малко по-пасивно, като позволиха на „акулите“ да диктуват темпото в първите минути. За сметка на това успеваемостта на „нафтата“ пред вратата на градския съперник бе уникална. В 11-ата минута при първата си по-опасна атака Диян Христов изведе Петър Димитров сам срещу вратаря, а опитният футболист стреля точно покрай вратаря за 1:0.

Почти веднага след попадението двамата играчи на „шейховете“ повториха упражнението, но този път бранител на Черноморец застигна нападателя и изби топката от краката му.

В 38-ата минута Нефтохимик получи правото да изпълни дузпа, след като вратарят Янко Георгиев спъна Христов в наказателното поле, а Георги Кабаков веднага посочи бялата точка. Потърпевшият изпълни 11-метровият удар, но Георгиев се реваншира и отрази шута му.

След почивката футболистите на Атанас Атанасов съвсем се прибраха в собствената си половина, ала „акулите“ трудно намираха път през сгъстената отбрана.

С малко доза късмет те можеха и да изравнят в 72-ата минута, когато центриране в наказателното поле на „шейховете“ доведе до сериозно разбъркване, а играч на домакините нацели гредата на собствената си врата в опит да изчисти.

Три минути по-късно страстите на терена взеха връх и двата отбора си спретнаха меле, като дори и двете скамейки се включиха. В крайна сметка ситуацията се размина с жълт картон за Лъчезар Балтанов и червен такъв за резервата на Нефтохимик Калоянов.

До края други голове не паднаха и по този начин Нефтохимик събра 12 точки, колкото има и Черноморец. Заради резултатите в директните двубои „шейховете“ изместиха градския си съперник от 12-ото място, а единствено Пирин Гоце Делчев остана под „акулите“.