Ръководството на Енерги Котбус ще чака положителен отговор от Левски по въпроса за Станислав Ангелов до края на седмицата, а ако не получи такъв ще отнесе случая до Световната футболна централа. Това съобщи пред Гонг мениджърът на германския отбор – Щефен Хайдрих.

„Станислав Ангелов ни сигнализира, че иска да се присъедини към нашия тим. Той ни показа договора си с Левски. В него има клауза, която позволява да го откупим. Ние я видяхме с очите си. Тя е там – в контракта му. Именно защото има такава опция, решихме да го купим. Всичко е законно и коректно. Иначе нямаше да го направим. Винаги действаме много предпазливо”, заяви босът на Енерги и добави: „Написаното в един договор е законно по закон. Ангелов е подписал с нас, но трябва и от Левски да подпишат, за да го привлечем”.

Хайдрих съобщи, че два пъти се е обаждал лично в централния офис на „сините” в София. „Да, два пъти им се обадих. Но досега няма никаква реакция и затова ще информирахме ФИФА. Ще изчакаме отговор до края на седмицата и ако не дойде такъв, няма да имаме избор – ще се обърнем към Световната централа. Не можем да оставим нещата така. Ангелов иска да играе при нас. Ние играем футбол. Разбирам, че в момента тимът не е в много добра форма и не сме на добра позиция в Бундеслигата, но целта ни да променим именно това през следващия сезон”, обясни шефът на германците.

Мениджърът на клуба от Котбус разкри, че не е получавал покана от финансовия директор на Левски Константин Баждеков да дойде в София. „Все още не съм поканен. Но ако това се случи, ще си помисля. Ангелов иска да играе футбол, а другата седмица започваме тренировки. Ето, това е проблемът. В София трябва да помислят за това, за бъдещето на футболиста”, заяви Хайдрих. Той каза, че е имал подобен проблем. „От Кьолн ми пратиха писмено известие и аз нямах избор - подписах и пуснах МакКена, въпреки че не исках. Така че не знам, защо сега се налага да се стига до крайни мерки”.

Хайдрих отрече, че Енерги проявява интерес към Тодор Колев от Славия. „Наясно съм с неговите качества, но искаме да вземем други футболисти, които са с приоритет пред Колев, тъй като подхождат на нашия стил игра”, завърши Хайдрих.