Председателите на Управителния и Надзорния съвет на ПФК Пирин Благоевград - Николай Галчев и Захари Хаджийски, както и изпълнителният директор Христо Дундалов подадоха оставките си. Новината съобщи пред журналисти Николай Галчев след продължилото близо два часа заседание на ръководството на клуба с участието на всички акционери в дружеството. Това не означава, че бягаме от отговорност, напротив - въпреки кризата обръщаме нова страница в историята на клуба и започваме стабилизирането на отбора, подчерта Галчев.

Оставките ще се разглеждат на общо събрание след месец. Ако получим кредит на доверие, продължаваме да управляваме Пирин, дори ще си поставим още по-високи цели, обяви Николай Галчев.

Очакваме сериозни постъпления от трансфери на наши футболисти, затова акционерите не бяха правили финансови вноски от известно време насам. В момента имаме задължения, които обаче са в рамките на регулярните ни оперативни разходи за период от около 2 месеца, каза Галчев.

Разногласия между акционерите на днешното заседание нямаше, докато получим постъпленията взехме единодушно решение още от днес всеки от нас да направи вноска за попълване на необходимия финансов ресурс, с който да погасим най-належащите плащания, информира още Николай Галчев. По думите му целта е Пирин да приключи сезона с нулеви задължения.

Ръководството на клуба ще изпрати до края на деня открито писмо до кмета Костадин Паскалев и до председателя на Общинския съвет Костадин Хаджигаев, с искане Община Благоевград да застане зад отбора.

За да няма спекулации по тази тема категорично заявяваме, че пари от Общината не искаме, а в нейно лице разчитаме на партьор, с когото да работим заедно по проблемите на стадиона, спортните бази и развитието на детско-юношеската школа, подчерта Галчев.