Лоша услуга направи ръководството на Миньор Перник на една дузина от своите юношки, след като ги хвърли в дебюта им в А група на лъвовете. И резултатът бе налице. „Чукчетата“ загубиха с 0:7 от Лудогорец в пародията от 24-ия кръг на „Стадиона на мира“.

Без да имат вина, младите надежди от Перник се превърнаха в жертви на решението за протест срещу съдийската комисия на Никифор Вангелов. И въпреки всичките си усилия ще сънуват кошмари заради първия си мач в българския футболен елит. А той се помни дълго.

Седем от титулярите на Миньор не бяха помирисвали А група, както и всички резерви. Момчетата са родени между 1993 и 1995 година. Срещу тях, Ивайло Петев излезе с пълния набор от звезди, които не простиха на невинните младежи. Разградчани решиха да оправят и без това най-добрата си голова разлика и вкараха седем. Иван Стоянов пък подобри позицията си в списъка с голмайсторите в елита и реализира хеттрик.

Решението на шефовете на Миньор пък не далеч не може да се нарече феърплей. След като отборът скочи на Левски и Литекс, перничани поднесоха като „брандирана торта“ в „черно и жълто“ трите точки на Лудогорец.

Единственото, по което двубоят приличаше на другите в А група, е че двата отбора излязоха на терена преди първия съдийски сигнал с фланелки в подкрепа на Стилиян Петров.

Въпреки липсата на всякакъв опит юношите на Миньор показаха желание, а в редките моменти, които атакуваха, показаха игра с едно докосване. Младите момчета, ръководени от Стойчо Стоев, се бореха мъжки, но все пак логичното се случи.

Точни за гостите бяха: Миро Иванов (10'), Иван Стоянов (31', 36', 37'), Младен Кашчелан (59'), Димо Бакалов (64') и Георги Костадинов (84').

След успеха Лудогорец заема 2-то място с 54 точки, на 3 зад лидера ЦСКА и на 4 пред 3-ия Черноморец. Миньор е 9-ти с 28 точки.

Подробности за двубоя и головете в него - ТУК!