Президентът на Българския футболен съюз Борислав Михайлов и министърът на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков имаха неофициална среща на ул.”Иван Асен” №26. По покана на футболния шеф, министъра му отиде на гости да види работното му място и да пият кафе в деня, когато Тодор Батков обяви, че новите собственици на ЦСКА са поръчали „Казанската афера”. Думите на собственика на Левски са били обсъждани от двамата, но както Михайлов, така и Нейков споделиха след 30-минутната си среща, че ще коментират казаното след като Батков даде доказателства или прокуратура и следствие започнат работа по случай.

„Дано казаното от Тодор Батков не е вярно. Изненадан съм от цялата случка. ФИФА и УЕФА не се занимават с такива неща, а местните органи. Ако Батков ни сезира, ще вземем мерки по дисциплинарния правилник. БФС не взима страната на никого. Надявам се това да не е истина и двата големи български отбора да решават проблемите си на терена. Тодор Батков трябва да докаже думите си с документи. Няма да гледам Левски срещу Лацио наживо, а вкъщи ще следя двата мача. И сините и ЦСКА имат шанс и дано вземат добри резултати. Не съм привърженик на италианския футбол, предпочитам английското и испанско първенство” каза пред Гонг след срещата си с министър Нейков в ремонтирания си офис Боби Михайлов.

Спортният министър Свилен Нейков пък коментира: „Изявлението на Тодор Батков не е причина за тази наша неофициална среща. Първата причина бе изборът на терен в Бояна за тренировъчна база на националите. Говорено е и с Премиера Борисов за това, няма да е на стадион Септември. Втората ни тима бяха наемите, таксите за мачовете на националните ни отбори, в това число кои ще почиства след мачове, охрана и прегледи. До сега имаше нерегламентирани добре суми. Разбира се коментирахме и думите на Тодор Батков. Случващото се в БФС е нормално и страната ни има лиценз до 2010 година. ФИФА и УЕФА едва ли ще питат какво се случва в нашите футболни клубове. Това, че съм работил в ПФК ЦСКА, няма отношение със сегашния ми пост. Бих направил всичко в името на спорта. Разсрочваме дължимите суми възможно най-дълго и много. Не искам да съм арбитър след изказването на собственика на Левски. Изявление без доказателства не води до коментар”.