Административният директор на Локомотив Мездра Петър Петров заяви днес, че врачанската полиция е искала да охранява мача с ЦСКА, но вече е имало договор с частната охрана и това е причината униформените да останат извън съоръжението.

„Наистина дължим пари на полицията още от миналия сезон. Правихме опити да се договорим с шефа на врачанската полиция, но той заяви чрез своята секретарка, че ще охраняват само като си получат парите. Мачът със Славия мина без инциденти. Решихме да разчитаме на тази охрана и с ЦСКА. В петък след обед при нас дойдоха представители на полицията и заявиха, че искат да охраняват мача, тъй като се притесняваха от инциденти. Ние не се съгласихме, тъй като вече имахме договор с частната охрана. Разбрахме се полицаите да останат извън стадиона и да се намесят при нужда. Видяхте, че се намесиха за няма и 3 минути”, каза Петров.

В същото време се разбра, че от Дисциплинарната комисия не е изискала записи на камерите от стадиона в Мездра. По наредба отборът домакин трябва да има видеонаблюдение на мачовете, което да се изисква при подобни ситуации.

„Тези привърженици на ЦСКА стигнаха до там да откраднат телефоните и якетата на момчетата, които гонят топките. Интересното е, че сега тоалетните в сектора за гости са здрави. Феновете на Ботев бяха ги направили на сол. За мен това е сценарии и докато той се изпълняваше Дучето стоеше и се смееше”, каза Петър Петров.