Финансовият директор на Литекс Величко Дихонов коментира за Гонг, появилата се днес информация във вестник „24 часа”, че звездата на тима Георги Миланов е продаден на руския тим и след Нова година ще заиграе при московските армейци: „Досега никога не сме имали контакт с ЦСКА Москва, а се съмнявам те да знаят за нашия Миланов, защото ние никога не сме имали контакт с отборите от първата петица на руската Висша лига!”

„В Литекс сме изкарали доста млади футболисти на пазара. Ако има интерес за даден футболист, не сме спирали никой. Стига предложението да е сериозно и да са добри условията – както за Литекс като клуб, така и за самия футболист. Ако има нещо конкретно и официално и се стигне до преговори, ще го обявим в нашия сайт. Независимо дали става дума за Георги Миланов или за някой друг от нашия отбор”, заяви един от босовете на четирикратните шампиони на България.

„На всеки наш мач идват мениджъри, гледат, записват си, но никой не дава информация. Най-интересни са им националните състезатели. Но пак казвам – няма нищо конкретно и официално – да се седне на масата за преговори и да се коментира даден играч”, категоричен бе Дихонов.

Той разясни и ситуацията около 16 годишният Кирил Десподов, чийто баща заяви, че е поискан от английския Манчестър Сити: „Официално нямаме нищо от английския клуб. Поразровихме се в сайта им и видяхме, че си попълват академията. Нормално е, имат много скаути, които наблюдават играчи. Тук ще добавя и една сериозна подробност – в Сити спортен директор е Чики Бегиристайн. Както знаете, той е един от най-добрите приятели на Христо Стоичков. И ако имаше нещо сериозно, той щеше да се обади първо на него, като бивш съиграч!”

„Дали играем най-добрия футбол, може да се поспори. Цялото ръководство изпитваме удоволствие и наслада от себераздаването на всички играчи и от ползотворната работа на треньорското ръководство. В случая те постъпват доста смело и правят това, което дълги години искаше нашия собственик – да се налагат млади футболисти от школата на клуба”, ковентира досегашното представяне на Литекс в първенството финансовият директор на клуба.

„Преди шампионата казахме на нашите играчи: „Докажете се като футболисти и не се интересувайте от класиране. Ако се докажете, победите ще дойдат сами и ще отидете на мястото, където клубът е бил традиционно в последните 10 години”, завърши Величко Дихонов.