Президентът на Калиакра Венци Василев даде интервю за Дарик радио и Gong.bg, като повод бе отложения мач с Миньор. Естествено го попитахме за последния мач срещу Левски и дали е доволен от заработените 4 точки след първите четири кръга.

“Човешко е да се съгласим с молбата на Миньор за отлагане на мача ни от петия кръг, започна Венци Василев. Те имат повод, който е хубав, сватба на Велимир Иванович и ние се съгласихме. Още повече, че има удобна дата да го играем. Приехме и мачът Калиакра – Миньор ще се играе на 4 септември от 21 часа в Каварна.”

Василев се върна и на мача с Левски, който неговия тим загуби, но дълго време имаше шанс да измъкне нещо от това гостуване в София.

„Какво да кажа след 3:0 за Левски”, коментира шефът на Калиакра. „Макар че, нашият отбор стоя добре на терена в сравнение с мача с Локо Сф. Както и тогава, след наши грешки станаха техните голове. Неопитен отбор сме, а и манталитетът ни е такъв. Не можем да си повярваме, че можем да направим нещо срещу този отбор на Левски. Видяхте една дузпа, една грешка, втора грешка за две минути и иди казвай, че си играл добре.”

Венци Василев коментира и претенциите на неговите футболисти за дузпа в началото на мача. „Играчите имаха претенции за дузпа, но съдията не даде нарушението”, сподели Василев. „Така, както даде дузпа за тях. Аз като представител на Калиакра мога да кажа, че е дузпа, ама той не я даде.”

За Калиакра тепърва предстоят много важни мачове. Домакинство срещу Миньор, след като при предишното каварненци завършиха хикс с Монтана.

„Срещу Миньор задължително трябва да гоним победа”, убеден е Василев. „На всяка цена, защото срещу отборите от нашата черга не трябва да пропускаме точки. В противен случай, ако се издъним с Миньор, то отиваме и ние на опашката в класирането.”

Калиакра стартира с три мача срещу софийски отбори и домакинство на Монтана. След победата в София над Славия отборът събра 4 точки от тези 4 мача. Много ли са, или са малко?

„С малко късмет взехме мача със Славия”, признава си Василев. „С Монтана направихме още точка и така станаха четири. Знаете, че апетитът идва с яденето. Повярвахме си, че можем да вземем нещо и от Локо Сф. За жалост не стана. От Левски не сме очаквали да вземем нещо, но с този състав, с който играха, напълно реално бе да направим хикс. Грешки и неопитни футболисти в нашия отбор. Малко от тях са играли в А група. Самочувствие не им достига на момчетата.”

Накрая президентът на Калиакра Венци Василев пожела успех и на трите отбора, които днес играят срещите реванши от турнира Лига Европа.