Литекс нанесе първа загуба на новака в А група Лудогорец, с 2:1 в Ловеч, и така разградският тим сдаде едноличното първенство в класирането. Шампионите по традиция се мобилизираха срещу по-силен съперник, и след двете поредни равенства, изиграха добър мач, за да стигнат по победата.

След 10-я кръг, Литекс изравни Левски, и двата състава са с по 21 точки. Лудогорец има колкото и ЦСКА – по 25, но остава лидер. Черноморец със своя актив от 22 точки заема трето място.

Двубоят започна много интересно, и цялото първо полувреме бе наситено с положения за гол, и играта се развиваше основно пред двете наказателни полета. Още в 19-та минута, въпреки равностойната игра, и все още отсъствието на много точни удари, Литекс успя да открие резултата. Страхотен шут от 25 метра на Георги Миланов намери мрежата зад Урош Голубович за 1:0. Само три по-късно Христо Янев покачи преднината на „оранжевите”, с друго отлично изпълнение, от пряк свободен удар.

Лудогорец върна интригата в 27-та минута, когато направи 2:1, след пробив на Миро Иванов отляво. Той стреля от малък удар силно, и успя да изненада Евгени Александров. Стражът на Литекс изпусна топката да мине между краката му, а на сантиметри от гол линията за Марселиньо остана да я добави във вратата.

До края на първото полувреме главният арбитър Ивайло Стоянов се постара доста да изпусне мача от контрол, като след леко меле на терена вдигна три жълти картона, но така и не предупреди главните действащи лица. Все пак страстите се успокоиха, а до почивката Литекс можеше да води с още два гола, но Александър Цветков шутира далеч в аут от страхотна позиция, а Светльо Тодоров удари греда.

След подновяването на играта Лудогорец имаше първата възможност да изравни, но след това остави инициативата за домакините.

Шампионите се скъсаха да пропускат в първите 20-тина минути от полувремето, като Янев и Тодоров профукаха най-чистите положения за „оранжевите”. Двамата треньори – Любо Пенев и Ивайло Петев, стартираха с промените, за да търси единият свежест, а другия – промяна в развоя на събитията.

Едва в заключителните 10 минути обаче Лудогорец успя да осъществи масиран натиск. Той можеше да даде резултат, но Тодор Колев и Иван Стоянов не успяха да завършат добре своите пробиви, а и страничният рефер спря Алекс Барт за спорна засада при една от финалните атаки за гостите.

Литекс уби трите минути продължение със смяната на Том, и с повече опит и дисциплина съумя да затвори двубоя в своя полза.

Така дойде и първата, историческа загуба за Лудогорец в А група, при дебюта на разградчани в елита. Литекс пък продължава да разчита на своя Градския стадион в Ловеч като на крепост, като има само две загубени точки тук от началото на сезона, в предишния кръг срещу Монтана.