Литекс записа първа загуба в предсезонните си контроли, след като отстъпи на шампиона на Русия Зенит Санкт Петербург с 0:2. „Оранжевите” направиха две равенства в първите си проверки, срещу Залцбург и Ал Карама, но днес не успяха да противодействат на силния руски тим.

Отборът на Миодраг Йешич се държа много добре на терена в Дубай, но пропуските пред вратата на Зенит се оказаха фатални за крайния изход от мача. Павел Погребняк реализира и двете попадения за тима от Санкт Петербург, и двете в самия край на срещата.

Литекс бе по-опасният състав в срещата, като през първото полувреме особено фрапантни пропуски направи Зоран Янкович. Всеки един от тримата вратари на ловчанлии пък получи по около час игра, за да покаже качествата си.

Миодраг Йешич започна със следните 11: 12. Тодоров, 4. Сичеро, 6. Юрас, 7. Генчев, 15. Скерлев, 17. Бударен, 18. Бибишков, 21. Янкович, 24. Златинов, 28. Ангелов, 33. Берберович. В началото на второто полувреме се появиха Седрик Канбон, Пламен Николов, Небойша Йеленкович, Михаил Венков, Вилфред Нифлор, Ивелин Попов, Том, Станислав Манолев и Дуду.

Зенит играеше по-пасивно и задържаше топката предимно в средата на терена. Заради груби нарушения руските футболисти получиха и повече жълти картони в срещата. В 65-та минута шампионите на Русия останаха и с човек по-малко на терена, след като Радек Сирл бе изгонен заради обиди и протести срещу реферите.

От този момента нататък обаче Зенит започна да играе по-съсредоточено и използва пропуските на Литекс. В 79-та минута Погребняк откри след бърза атака с удар от земя. Седем минути по-късно Ли Хо центрира отдясно, намери непокрития Погребняк в наказателното поле и той от движение отбеляза втория си гол в мача.

Следващата контрола на Литекс е на 27 януари срещу тунизийския Есперанс, а два дни по-късно ловешкият отбор се прибира в България.

В материала е използвана информация от официалните сайтове на Литекс и Зенит Санкт Петербург.