Литекс и Калиакра завършиха при нулево равенство в мач без никакво значение от последния кръг на А група.

Още преди двубоя “оранжевите” си бяха осигурили шампионската титла, а тимът от Каварна оставането в елитната група, което направи мача доста скучен.

Старши треньорът на Литекс Любо Пенев даде шанс на футболисти от школата на отбора, които направиха дебюта си за мъжкия тим в протоколния мач.

И двата отбора сякаш искаха срещата да завърши колкото се може по-бързо като домакините очакваха церемонията по връчване на титлата след двубоя.

Това си пролича на терена, където шампионите не направиха нищо особено освен два опасни удара от фаул на Христо Янев, единият от които удари напречната греда, както и добри шутове на Джерманович и Венков, които обаче не донесоха гол. Гостите от своя страна също не затрудниха особено пазилия в този мач Евгени Александров и двата отбора закономерно си поделиха по точка.

Най-интересното по време на мача беше сериозното количество пиротехника, което използваха феновете на ловчанлии, както и лентите, които бяха хвърлени на терена и заради които продължението на мача бе цели 6 минути.

В крайното класиране Литекс завърши първи със 75 точки - 23 победи, 6 равенства и само 1 загуба с голова разлика 56:13. Калиакра остана на 12-о място с 30 точки, събрани от 8 победи, 6 равенства и 16 загуби с голова разлика 19:40.