Драгомир Окука нападна Левски за мача с Берое, Георги Иванов му отвърна. Духът от бутилката бе пуснат и сега можем да очакваме шамари по системата „всеки срещу всеки“. Който до момента е стискал зъби и си е траял, вече може да отвори уста. Предстоят последните 6 кръга от шампионата, а положението в челната петица е достатъчно объркано и заплетено, а интересите – омешани. Стига само съдиите са отнасяли дървото, нека и клубовете се спречкат.

Всъщност, да не забравяме, че все пак сме на Балканите и няма как да променим манталитета си към по-възпитан. Словесните битки обаче говорят за едно – първенството ни е живо. Щом има сблъсъци, значи нервите са опънати и ситуацията несигурна, а това е добре за аудиторията.

Ако очакваме от нашите „герои“ да се държат префинено и деликатно като Флорентино Перес и Жоан Лапорта в ложата на „Бернабеу“ по време на „Ел Класико“, няма скоро да го дочакаме.

Системата „всеки срещу всеки“ е добра за България, нека не се правим на прекалени джентълмени. Дори и когато кръстосано летят словесни шамари...