Нападателят на Локомотив Пд Георги Чиликов почти сигурно няма да играе в оставащите мачове до края на първенството, съобщи треньорът на „смърфовете” Наджи Шенсой. Нападателят е със сериозна травма в коляното. Заради нея той се подложи на изключително рядка манипулация, при която му бе вливана кръв в контузеното място.

„Съжалявам много за състоянието на Чиликов, защото ни е необходим. Той пропусна доста мачове, а до края на първенството остава около месец. Ако се почувства по-добре, ще се опитаме да му изготвим специална програма, по която да се готви за последните мачове, но си мисля, че е много вероятно да не можем да го ползваме до края на сезона”, каза Шенсой.

Контузията на Чиликов е от няколко години, а причината да се възобнови сега е изкуственият терен в Бургас, където нападателят тренира и игра през първия полусезон от първенството. Подменената вече настилка на стадион „Лазур” стана причина за не една и две травми на играчи от други отбори.

Добрата новина за Шенсой е, че Чиликов е единственият играч, на когото със сигурност няма да може да разчита. Всички останали в лагера на „смърфовете” са здрави и в очакване на двубоя с Монтана в четвъртък.