Локомотив Пловдив победи с 2:1 съименниците от Локомотив София в двубой от втория кръг на А група, игран на Лаута.

Въпреки очакванията за интересна битка, домакините от Пловдив надиграха съперника и си осигуриха победата още в първия четвърт час на ЖП-дербито, докато червено-черните стигнаха до почетно попадение три минути преди края.

СНИМКИ ОТ ЖЕЛЕЗНИЧАРСКОТО ДЕРБИ ТУК!

Още в седмата минута Здравко Лазаров нацели греда след удар отдясно, а в 13-ата смърфовете стигнаха до попадение.

При далечно изпълнен фаул на Сержиньо почти от тъчлинията, топката бе пратена в наказателното поле, където вратарят Галев не успя да избие и кълбото влетя в мрежата. Стражът на Локо София претендираше, че някой му е пречил, попадението обаче е зачетено от рефера Николай Йорданов.

Само три минути по-късно – в 16-ата, резултатът бе удвоен. Локомотив Пловдив направи бърза контраатака, подхваната от Лазаров, който намери Базил Де Карвальо, той подаде напред и наляво на Ненад Лукич, който намери непокритият Сержиньо и бразилецът вкара за втори път за 2:0.

След ранните попадения Локо Пловдив продължи да доминира, като в 63-ата минута черно-белите удариха нова греда. Сержиньо пое топката в своята половина, проби напред отляво и подаде на Здравко Лазаров, който я пое и отново стреля в страничния стълб, както бе направил и в седмата минута.

В 86-ата авторът на двата гола Сержиньо бе изгонен за втори жълт картон и Локо София се възползва от това, като три минути преди вкара почетен гол. След изпълнението на фаул резервата Мирза Мешич получи топката в наказателното поле и с прецизен удар намали на 2:1, както и приключи срещата.

СНИМКИ ОТ ЖЕЛЕЗНИЧАРСКОТО ДЕРБИ ТУК!