Сенегалецът Ел Хаджи Папа Саар пристигна в Ловеч и днес ще направи първа тренировка с тима. Той ще изкара едноседмични проби, след което ръководството ще прецени дали да го задържи в състава.

Папа Саар на практика е първото ново попълнение в лятната селекция на Литекс. 29-годишният сенегалец за последно е играл във френския втородивизионен Брест, записвайки 1 гол в 13 мача. Висок е 180 см и тежи 76 кг.

Африканецът има над 40 мача в националния тим на своята страна и бе в селекцията на Бруно Метсу на Световното първенство през 2002 година в Корея и Япония. Във визитката му са записани 4 сезона в Ланс, 6 в Сент Етиен и по 1 в Истр и испанския Алавес.

Мениджърското звено на Литекс планира сериозни покупки през лятото, за да бъдат атакувани групите на УЕФА през август.

Старши треньорът на Литекс Люпко Петрович не възнамерява да намалява натоварванията на отбора. След днешното занимание, което започва в 18.00 часа футболистите се събират на режим в ловно стопанство “Бялка”.

Сръбският специалист смята да даде почивка на някои от титулярите. Всички от основния състав обаче ще бъдат в групата, която ще бъде обявена след тренировката тази вечер.