Главният селекционер на Лудогорец Методи Томанов заяви, че въпреки пробивът на тима в Европа, трансферите стават изключително трудно. Причина за това е, че футболистите предпочитат да играят по вторите лиги на Франция, Испания и Португалия, вместо да идват в България.

„Привличането на играчи ще е най-трудно. Това не е проблем само за нас, а и за отбори като Ботев, които имат възможности да привличат от чужбина. Тежкият проблем е, че много трудно може да докараме класни футболисти (над тези, които са в момента) да дойдат да играят в България. Те предпочитат да останат във Франция, Италия, Португалия и други развити страни. Въпреки пробивът в Европа още сме много далеч. Давам ви пример. Каним играч от втора лига на Франция и той казва, че България не му е приоритет. Би трябвало от там да вземем най-лесно играч, защото ще играе в Европа. Въпреки това пак се дърпат. Селекцията е най-трудния проблем и в бъдеще пак ще бъде трудно“, каза Томанов.

Специалистът заяви, че в Лудогорец се работи усилено по селекцията, но на този етап няма как да се даде ясен отговор в какъв срок ще има финализиран трансфер. „Ситуацията с футболистът, който пристигна от Бразилия е малко по-различна, защото щата Паулиста играят по-рано, сега вече е редовен сезон, а идва и Световното първенство. От там футболист трудно може да се вземе вече. Вандерсон трябва да се адаптира и от следващия сезон да видим неговите възможности. Той е играч с големи качества и ще ги покаже“, каза Томанов.

Методи Томанов заяви още, че има сериозен интерес към доста футболисти на Лудогорец, но всичко зависи от финансовите условия, които се предлагат. „Господин Домусчиев ще има последната дума. Ако го устройва цената ще го пусне“, каза Томанов.

Селекционерът на шампионите каза още, че бъдещето на някои играчи в Лудогорец не зависи от последните мачове на отбора. „Ние вече сме наясно кой ще остане и с кого ще се разделим. Все пак обаче ще трябва да видим как ще се развият събитията около играчите, които ще вземем и ще се съобразим с това“, допълни Томанов.