Асът на Левски Седрик Бардон вече е и колумнист в култовото футболно списание Four Four Two. Французинът ще списва в медията, която вече излиза и на българския пазар.

„Ще пиша материалите си на френски, а после ще ги превеждат. Много ми е трудно да пиша на вашия език”, сподели Бардон, чийто първи материал може да прочетете утре в списанието.

Седрик Бардон е едва вторият французин, който ще пише за Four Four Two. Преди него на страниците на изданието е творял самият Арсен Венгер. Сегашният мениджър на Арсенал е писал свои статии в английската версия на списанието.

Бардон уважи представянето на изданието в България, като дори участва в пресконференцията. „Правя го за удоволствие в свободното си време. Помагам на приятели, това е. Не мисля да ставам журналист, нито пък треньор, като Арсен Венгер”, отбеляза още колумнистът.

Френският полузащитник на Левски заяви след „вечното дерби”, че 90 % от журналистите в България не разбират от футбол. Това ни провокира да го попитаме в коя категория се вижда самият той. „Смятам, че поне малко разбирам от футбол”, отсече Бардон през смях.